tisdag 20 januari 2009

Hemmafrun

Peter är i Stockholm och jag är hemma och ser över hemmet. Jag har dammsugit, bäddat, tvättat, diskat, gått med soporna, vikt tvätt och pantat flaskor.
Jag hade missat att ringa arbetsförmedlingen i tid förra veckan och nu blivit avskriven, jävla instans. Bara för att man jobbar och inte har tid att ringa där de vill så blir man av med fem dagars ersättning. Jag har i alla fall skrivit in mej igen.

Jag pratade med Peter en lång stund medans han strövade omkring i Stockholm, han hamnade slutligen på drottninggatan och där ligger Beyond Retro! Och med min hjälp hittade han dit, eller han hittade en ganska liten butik och det ska visst finnas en jättestor. Den ska jag hitta när jag och Cilla ser oss om i den stora staden.
Fast nog känns det lite sugigt att han, som inte bryr sej kommer dit för mej. Jag som nästan drömmer om stället på nätterna.

Jag monterade ner förra årets julgran i går kväll. Det gick till som vanligt, jag plockar ner allt pynt och lägger sina lådor. Bort med ljusen och sen tar jag fram en tång (en av peters klippa-gitarr-strängar-tänger), dammsugaren, några plastkassar och så börjar jag daska på grenarna med dammsugaren så att barren ska ramla av. Jag dammsuger både golvet och granen, till slut knipsar jag av alla grangrenar och lägger dem i plastkassar. När granen bara är en pinne lossar jag den från julgransfoten och sen får den sluta sina dagar i soprummet. Jag har svårt att bestämma mej för om den ska ligga i kompost eller brännbart. Men det är sällan jag hör att folk stoppat gran i sin kompost, det är ju oftare man hör att man eldat gran så jag la den i brännbart.

Dessutom så har jag ringt Ventelo och beställt nummerpresentation till den nya telefonen. Jag ska även se om jag får igång telefonsvararen. Det är väl lite töntigt, vem använder telefonsvarare idag? Men jag vill ha ett töntigt meddelande av typen
Linda: Hej du har kommit till Linda
Peter: och Peter. Vi är inte hemma
Linda: men skit i att prata med maskinen
Peter: för vi kommer ändå inte att ringa upp.

2 kommentarer:

Kanelbullen sa...

Låter som ett bra meddelande tycker jag. Hade inte förväntat mig nåt vettigt på den faktiskt.
Tänk att du kunde missa mig i söndags...långkallingar på plus "vätteluvan". Visst var filmen bra?

Kram och hälsa stockholmaren

vifsla sa...

Jag visade tydligen underbyxorna när jag gick ut från bion för det var fram en dam och drog ner min klänning!
Du får färga vätteluvan illorange så jag inte missar dej.
Det var en jättebra film, fast lite lång kanske.